marți, 7 februarie 2012

Suc de rosii - numai bun la mancaruri cu paste

De mult voiam sa va scriu la ce folosesc eu sucul de rosii. Sunt unele persoane care il beau pur si simplu ca alternativa la sucul la cutie din supermarket (Claudia e foarte incantata), sunt unele persoane care il folosesc la a prepara Bloodymary, dar eu cel mai des il folosesc la paste bolognese.
Cel mai des le prepar folosind carne de pui tocata (500 gr).


Intr-o tigaie pun carnea cu un pic de ulei si o las sa se prajeasca. Practic, trebuie amestecata des ca sa nu se prinda si sa se coaca bine. Optional, inainte de a pune carnea puteti pune o ceapa mica la calit. Cand carnea s-a facut adaug sucul de rosii - vreo 500 ml - si apoi las la fiert sa scada bine.



 La final adaug mirodenii: sare, piper, foi de dafin si un pic de zahar sau, cum inca nu am terminat rezerva - un varf de lingurita de dulceata de ardei iute.




In paralel pun o oala cu apa si sare la fiert. Cand apa da in fiert adaug pastele.
Mai nou am descoperit niste tagliatele absolut delicioase de la Panzani care sunt numai bune al dente - se fac in 7 minute.

  Si iata si rezultatul.

Un comentariu: